Αναγνωστήριο στο μικρόπολις

Το αναγνωστήριο στο ΚΔΑΠ μικρόπολις στα Ιωάννινα

  Το διάβασμα μετατρέπεται σε μια ελκυστική και δημιουργική διαδικασία, όπου ενισχύεται η δυνατότητα οργάνωσης, απομνημόνευσης και τελικής εμπέδωσης των σχολικών μαθημάτων των παιδιών. 

  Το βιβλίο αποτελεί το παράθυρο στη φαντασία αλλά και τη σκέψη του παιδιού. Ο συνδυασμός της εικόνας με το κείμενο προσφέρει πολυαισθητική απόλαυση. Η δύναμη που έχουν οι εικόνες και οι λέξεις επιτρέπουν στο παιδί να ταξιδέψει στο χώρο της φαντασίας, να ονειρευτεί και να σκεφτεί. 

  Για εμάς Αναγνωστήριο δεν σημαίνει το παιδί να κάθεται και να κάνει τα μαθήματα του, με μια απλή εποπτεία. Αντιθέτως, επικεντρωνόμαστε σε μια σειρά από μεθόδους μάθησης μεμονωμένα για το κάθε παιδί βοηθώντας το να μάθει πώς να μάθει (μεταγνώση).

Η ανάγνωση παιδικών βιβλίων, ήδη από τη βρεφική ηλικία, δίνει στο παιδί μια ακόμα δυνατότητα, ν’ αναπτύξει καλύτερα τις γλωσσικές του ικανότητες και να χτίσει γερά θεμέλια πάνω στα οποία στη συνέχεια θα στηριχθούν οι ικανότητές του για ανάγνωση και γενικότερα για μάθηση.

  Δημιουργήσαμε, λοιπόν, χώρους όπου εξάπτουν την φαντασία των παιδιών, τα εισάγουν σε έναν διαφορετικό κόσμο μακριά από τα καθιερωμένα πρότυπα.

Αυτός εξαρχής ήταν ο σκοπός μας! 

  Να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά θα μπορούν να ηρεμούν, να εμπνέονται, να ισορροπούν τις σκέψεις τους και εντέλει μέσα από όλα αυτά να αγαπήσουν το διάβασμα!

Όλα τα εργαστήρια του ΚΔΑΠ μικρόπολις