Μικροί Σκούφοι στο μικρόπολις
Το εργαστήριο μικροί σκούφοι στο ΚΔΑΠ μικρόπολις στα Ιωάννινα
Μέσω της μαγειρικής τα παιδιά :
- Εξασκούνται στο μέτρημα και στην ανάγνωση αλλά ταυτόχρονα εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους.
- Αναπτύσσουν ιδιαίτερες χειρωνακτικές δεξιότητες.
- Διδάσκονται πώς να συνεργάζονται με ένα άλλο άτομο και μαθαίνουν να επικοινωνούν. Η κουζίνα είναι μέρος όπου οι γονείς με τα παιδιά μπορούν να κάνουν ουσιαστικές συζητήσεις, να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν μυστικά και να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον.
- Μαθαίνουν να συγκεντρώνονται, να οργανώνουν, να ετοιμάζουν πράγματα, να τα βάζουν σε σειρά και να έχουν καλύτερη αντίληψη του χρόνου. Το πόσο προσεκτικά πρέπει να είναι με τις ποσότητες, αλλά και το πόση ώρα χρειάζονται ψήσιμο τα κουλουράκια στον φούρνο, διδάσκει στα παιδιά την τέχνη της συγκέντρωσης.
- Μαθαίνουν να συγκεντρώνονται, να οργανώνουν, να ετοιμάζουν πράγματα, να τα βάζουν σε σειρά και να έχουν καλύτερη αντίληψη του χρόνου. Το πόσο προσεκτικά πρέπει να είναι με τις ποσότητες, αλλά και το πόση ώρα χρειάζονται ψήσιμο τα κουλουράκια στον φούρνο, διδάσκει στα παιδιά την τέχνη της συγκέντρωσης.
- Γνωρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πλούτο της σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Η μαγειρική εξυπηρετεί την επαφή και εξοικείωση του παιδιού με τις βασικές πρώτες ύλες, δηλαδή τα βασικά τρόφιμα και συστατικά κάθε συνταγής και περιλαμβάνει πράγματα που τραβάνε την προσοχή των παιδιών όπως οι διαφορετικές μυρωδιές, γεύσεις και υφές που έχουν τα φαγητά. Έτσι οι γονείς έχουν την ευκαιρία να τα φέρουν σε επαφή με τις πραγματικά υγιεινές τροφές και να τα διδάξουν πώς θα τις απολαμβάνουν καλύτερα.