Αθλητισμός στο μικρόπολις

Το εργαστήριο αθλητισμός στο ΚΔΑΠ μικρόπολις στα Ιωάννινα

  Το ΚΔΑΠ μικρόπολις ωθεί τα παιδιά στον αθλητισμό.

  Η επαφή και η ενασχόληση των παιδιών με αθλητικές δραστηριότητες είναι βασικά στοιχεία για την ομαλή και υγιή σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη.

  Το ΚΔΑΠ μικρόπολις συνεργαζόμενο με αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας, παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν  διάφορα αθλήματα όπως Judo , Volley , Basket κ.α

Προσωπικά οφέλη:

  • Εκτιμάται η προετοιμασία. Το παιδί αθλητής μαθαίνει την διαφορά μεταξύ προσπάθειας και ικανότητας. Αναπτύσσεται η αυτοπειθαρχία και η επίγνωση της σημασίας της καλή προετοιμασίας, διότι βλέπουν την διαφορά στην απόδοσή τους. Μαθαίνουν από τα λάθη τους και δέχονται πιο εύκολα εποικοδομητική κριτική, ως εργαλείο προόδου. Αναπτύσσουν μια αίσθηση δικαίου και μια αυτοπεποίθηση που δεν βασίζεται στο δεκανίκι του εγωισμού.
  • Αποδοχή. Είναι ό,τι καλύτερο για να μάθει ο μελλοντικός ενήλικας να αντιμετωπίζει τις κακοτυχίες και τις απογοητεύσεις, είτε αυτές έρχονται σε μορφή μικροτραυματισμού, ήττας από άστοχή μπαλιά.
    «Υπάρχει πάντα ο επόμενος αγώνας.». Μαθαίνουν επίσης να αντιμετωπίζουν την απογοήτευση ενός τραυματισμού αλλά και τον πόνο τους. Όσο περνάει ο καιρός της αποθεραπείας, τόσο ένα πράγμα γίνεται ξεκάθαρο. Βασίζεσαι στον εαυτό σου.

Όλα τα εργαστήρια του ΚΔΑΠ μικρόπολις