Εικαστικό Εργαστήρι στο μικρόπολις

Το εικαστικό εργαστήρι του ΚΔΑΠ μικρόπολις στα Ιωάννινα.

image-7

 Χρώματα, πινέλα, πηλός, χαρτιά και εφημερίδες μεταμορφώνονται σε μοναδικά έργα των παιδιών … Φαντασία και όρεξη για δημιουργία τα εργαλεία των μικρών μας φίλων!!

Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε την τέχνη, διάφορες τεχνοτροπίες και ποικιλία υλικών! Ελεύθερο σχέδιο, πειραματισμούς με το χρώμα, γλυπτική, origami, κιριγαμι, κατασκευή μαριονέτας, πλεκτική, δημιουργία κοσμημάτων αποτελούν κάποιες από τις θεματολογίες των κύκλων εργαστηρίων .

Τα παιδιά μέσα από τη ζωγραφική στην προσχολική και σχολική περίοδο αναπαριστούν σκηνές από τη ζωή τους και τα πρόσωπα που τους περιβάλλουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η παιδική ψυχολογία αξιοποιεί τις ζωγραφιές των παιδιών τόσο συστηματικά, ούτε ότι χρησιμοποιεί τις εικόνες ως εργαλεία επικοινωνίας με τα παιδιά.

Μέσα από την άμεση επαφή με τα χρώματα και τα υλικά τα παιδιά εξοικειώνονται, αποκτούν πρωτοβουλία και δεν διστάζουν να πειραματιστούν με πρωτότυπες ιδέες, κάτι που έρχεται να αντισταθμίσει την κονσερβοποιημένου τύπου ζωγραφική του εκπαιδευτικού συστήματος.

image-7

Όλα τα εργαστήρια του ΚΔΑΠ μικρόπολις